Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > VEGE CZEBUREKI Z CUKINII
VEGE CZEBUREKI Z CUKINII
SKŁADNIKI:
- 500g cukinii,
- 100g czerwonej cebuli,
- 2 jajka,
- 100g mąki jaglanej,
- 100g maki z soczewicy,
- 2 garście drobno posiekanej kolendry,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 100ml mleka,
- 1 łyżeczka kurkumy, szczypta soli himalajskiej i chilii,
- Nadzienie: podsmażone pieczarki z groszkiem
i jogurtem naturalnym.
PRZYGOTOWANIE:
Cukienie zetrzyj na tarce na grubych oczkach, cebulę na drobnych. Dodaj jajka, mąki, mleko, olej rzepakowy i przyprawy. Połącz mikserem wszystkie składniki ze sobą na gładka masę. Smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni około 2 minuty na stronę. Podawaj z podsmażonymi pieczarkami z groszkiem i jugortem naturalnym.
SMACZNEGO
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny