Delicious Box

Catering dietetyczny Wrocław
A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
wybierz język: EN
Przejdź do wyszukiwarki

Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > Tarta ryżowa z wędzonym łososiem

TARTA RYŻOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM! 

Tarta:

Składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Formujemy kule i wkładamy na 15min. do lodówki. Tortownicę posypujemy zmielonymi płatkami owsianymi i wykładamy ciasto łącznie z brzegami blaszki. Ciasto nakłuwamy widelcem i przykrywamy z wierzchu folią aluminiową. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 min. Następnie ściągamy folię i pieczemy jeszcze 10 min.

Farsz:

Sól, pieprz, zioła prowansalskie, czerwona papryka. Upieczony spód posypujemy rukolą i startą na tarce cukinią. Łososia, ser cebulę i suszone pomidory kroimy na drobne kawałki, układamy na cieście. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami połączonym z przyprawami. Pieczemy jeszcze przez 15 min. W 180 stopniach.


przepis na tartę ryżową z łososiem

Patrycja Zawistowska - Trener Personalny