Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > POMYSŁ NA... FIT OBIAD!
Faszerowane piersi z indyka z sałatką
Pierś z indyka to jedno z niewielu chudych mięs, które śmiało możemy uwzglednić w naszej diecie codziennej.
Składniki:
- 2 piersi z indyka,
- 12 suszonych pomidorów,
- Ser pleśniowy Lazur,
- Mix sałat,
- 2 pomidory,
- 4 pieczarki,
- 4 ogórki kiszone,
- 1 łyżka sezamu,
- Sos: 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 suszona papryka chilli
Wykonanie:
Piersi z indyka przekrój wdłuż na trzy cieńsze części. Rozbij tłuczkiem i przypraw ulubionymi przyprawami. Do środka włóż pomidory suszone i zwiń w rulon wbijając na zakończeniu wykałaczkę. Piecz 25 minut w 160 stopniach. Pieczarki pokrój w paski i dołóż do piekarnika. Pozostałe warzywa pokrój i wymieszaj z podpieczonymi pieczarkami. Sałatkę podawaj z sosem.
SMACZNEGO!
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny