Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > PAD THAI
Przepis na pad thai
Zrób to sam!
SKŁADNIKI:
- 180g makaronu z fasoli Mung
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- sok z 1 limonki
- snacki sojowe o smaku wasabi lub orzechy ziemne bez soli 100g
- 4 łyżki sezamu
- 1 łyżka masła klarowanego
- natka pietruszki
- 4 jajka
- przyprawy: łyżeczka chili i szczypta gałki muszkatałowej
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę i paprykę pokrój i podsmaż na maśle klarownym
- Dodaj orzechy lub snacki oraz sezam. Podsmaż.
- Wyciśnij sok z limonki i dodaj do warzyw, duś pod przykryciem kilka minut, następnie dodaj sos pad thai.
- Makaron zalej gorącą wodą i zostaw na trzy minuty
- Połącz makaron z warzywami, dodaj natkę pietruszki, zalej jajkami z przyprawami i smaż na dużym ogniu 2 minuty
SMACZNEGO!