Delicious Box

Catering dietetyczny Wrocław
A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
wybierz język: EN
Przejdź do wyszukiwarki

Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > MAŚLANE BUŁECZKI DYNIOWE 

MAŚLANE BUŁECZKI DYNIOWE

SKŁADNIKI: 

✔️280g mąki pszennej,
✔️7g suchych drożdży,
✔️4 łyżki ksylitolu,
✔️100ml mleka,
✔️20g roztopionego masła,
✔️1 jajko,
✔️100g pure z dyni

Dynie kroimy na ćwiartki
i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Następnie oddzielamy miąższ
od skórki i blendujemy
na pure. Wszystkie składniki łączymy ze sobą
i formujemy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5h
aż ciasto podwoi swoją objętość. Formujemy około 8 bułek, które z wierzchu smarujemy mlekiem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

71182689_390464191849400_253479941788663808_n

Patrycja Zawistowska - Trener Personalny