Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > Lemoniada - sposób na ochłodzenie i orzeźwienie!
Przepisy na domowe lemoniady
W roli głównej: ARBUZ, TRUSKAWKA i OGÓREK!
LEMONIADA ARBUZOWA

Składniki:
– 2 szklanki arbuza
– 150g kostek lodu
– obrana, wypestkowana limonka lub sok z jednej limonki
– obrana, wypestkowana cytryna lub sok z jednej cytryny
– 0,5-1 litr wody
*opcjonalnie: ksylitol lub cukier do dosłodzenia
Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!
LEMONIADA TRUSKAWKOWA

Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!
LEMONIADA OGÓRKOWA

– ogórek szklarniowy, długi
– 150g kostek lodu
– obrana, wypestkowana połowa cytryny lub sok z jednej połówki cytryny
– obrana, wypestkowana limonka lub sok z jednej limonki
– 0,5-1 litr wody (w zależności ile i jak rozcieńczone chcemy)
*opcjonalnie: ksylitol lub cukier do dosłodzenia
Ogórka obieramy ze skórki i blendujemy z resztą składników!
SMACZNEGO!
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny