Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > Kakaowiec z fasoli
Przepis na kakaowiec z fasoli
Wygląda jak murzynek... smakuje jak murzynek... a możesz śmiało wprowadzić ten deser do swojej diety odchudzającej. OBŁĘD!
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 banany
- 50g suszonej żurawiny
- 4 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki karobu / gorzkiego kakao
- 3 jaja
- 1 i 1/2 łyżeczki sody
- płatki migdałów do dekoracji
Przygotowanie:
Fasolę płuczemy. Żurawinę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę, a następnie dokładnie blendujemy z bananami, karobem i fasolą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę, jaja i sodę dodajemy do masy z bananów i fasoli - miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45min. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia, następnie polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami migdałów.
SMACZNEGO!
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny