Delicious Box

Catering dietetyczny Wrocław
A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
wybierz język: EN
Przejdź do wyszukiwarki

Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > JAGLANY JABŁECZNIK

Przepis na jaglany jabłecznik

SKŁADNIKI:


PRZYGOTOWANIE:
Kaszę podpraż na suchej patelni. Mleko zagotuj i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj na małym ogniu do momentu, w którym kasza wchłonie mleko i zrobi się gęsta masa. W tym czasie zetrzyj jabłka na grubych oczkach, wymieszaj z cynamonem i nasionami chia. Kaszę wymieszaj z miodem. Blaszkę wysmaruj olejem kokosowym i nałóż 2/3 masy. Następnie nałóż starte jabłka, pozostałą kaszę i znowu jabłka. Całość piecz w 180 stopniach przez 35 min. Opcjonalnie możesz polać ciasto z wierzchu budyniem. Do ozdoby użyłam płatków migdałów i suszonej żurawiny.

fit przepis na jabłecznik jaglany


Patrycja Zawistowska - Trener Personalny