Delicious Box

Catering dietetyczny Wrocław
A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
wybierz język: EN
Przejdź do wyszukiwarki

Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > DYNIOWY JAGIELNIK

DYNIOWY JAGIELNIK

przepis na dyniowy jagielnik

SKŁADNIKI: (blacha o średnicy 24cm)


PRZYGOTOWANIE:

Kaszę wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię, podpraż przez 3 minuty, przepłukaj i zalej wrzątkiem 3cm ponad powierzchnię. Gotuj 20 dolewając na bieżąco wody jeżeli jest taka potrzeba. Ugotowaną kaszę zblenduj z jajkami, ksylitolem, jogurtem i olejem kokosowym. Dynię zetrzyj na grubych oczkach i dodaj wraz z mąką i proszkiem do pieczenia do powstałej masy. Dokładnie wymieszaj. Masę przelej do formy i posyp orzechami włoskimi. Piecz w 180 stopniach przez 90 minut.

przepis na dietetyczny dyniowy jagielnik

SMACZNEGO
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny