Delicious Box

Catering dietetyczny Wrocław
A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
wybierz język: EN
Przejdź do wyszukiwarki

Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > CZERWONE RISOTTO

CZERWONE RISOTTO Z PIETRUSZKĄ I PIECZARKAMI 

SKŁADNIKI:



PRZYGOTOWANIE:

Cebulę poszatkuj i podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj ryż i smaż jeszcze przez chwilę do momentu, w którym zacznie zmieniać swój kolor na bardziej przejrzysty. Dolej szklankę wina i poczekaj aż ryż wchłonie całość. Następnie dolej szklankę bulionu, jak się wchłonie dodaj kolejną itd. Pieczarki podsmaż na osobnej patelni. Dodaj do ryżu z ostatnią szklanka bulionu. Gotuj do momentu, w którym ryż będzie al dente. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Podawaj z ogórkiem kiszonym.

przepis na dietetyczne czerwone risotto

 

Patrycja Zawistowska - Trener Personalny