Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINII
Czekoladowe ciasto z cukinii
SKŁADNIKI:
- 500g cukinii,
- 500g mąki owsianej,
- 6 jajek,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka cynamonu,
- 1 łyżka wanilii,
- 6 łyżek górskiego kakao,
- Szklanka daktylii,
- 2 banany
Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na godzinę. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, cynamonem, wanilią i kakao. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka wymieszaj z masą. Banany zblenduj w malakserze z daktylami, a następnie wymieszaj je z resztą składników. Dodaj mrożone owoce, a na koniec połącz delikatnie mieszając z pianą z białek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę.
SMACZNEGO!
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny