Znajdujesz się w: Strona główna > Blog > BANANOWY DESER JAGLANY Z KOKOSOWĄ BITĄ ŚMIETANĄ
BANANOWY DESER JAGLANY Z KOKOSOWĄ BITĄ ŚMIETANĄ
SKŁADNIKI:
- Pół szklanki kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami,
- 1 szklanka mleka migdałowego,
- 1 banan,
- 1 łyżka syropu klonowego,
- 1 łyżka granoli z gorzką czekoladą,
- 4 łyżki schłodzonego mleczka kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
Do gotującego się mleka dodaj kaszę jaglaną. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie ubij mleczko kokosowego do gęstej konsystencji przypominającej bitą śmietanę. Banana obierz i pokrój w plastry. Składniki układaj w pucharku naprzemiennie: kasza jaglana, banan, granola, bita śmietana.
SMACZNEGO
Patrycja Zawistowska - Trener Personalny